Aandacht op producten met narrowcasting

By | 16/07/2018

shoppingAlhoewel we steeds meer berichten langs zien komen over winkelketens die failliet gaan, is deze branche nog verre van afgeschreven. Consumenten willen iets nieuws als ze een winkel bezoeken. Het is dus niet zozeer dat consumenten minder kopen, ze geven het gewoon op een andere plek uit. Online bijvoorbeeld. Wat je veel ziet dat is dat succesvolle webwinkels ook fysieke winkels gaan openen, om zo de consument ook de mogelijkheid te geven om de producten af te halen of in het echt te bekijken.

Schermen

In een winkel is het natuurlijk van belang om mooie producten te hebben die mensen graag willen kopen. Maar de sfeer in een winkel is misschien wel net zo belangrijk. Een bepaalde sfeer kan het koopgedrag van de bezoekers stimuleren, wat vanzelfsprekend omzetverhogend kan werken. Maar hoe wordt die sfeer nu precies gecreëerd in een winkel?

Inrichting: Inrichting van een winkel is erg belangrijk. Een logische indeling en plaatsing van producten helpt absoluut om een goede sfeer te creëren.

Muziek: De muziek is zeker ook niet onbelangrijk. De muziek moet overeenkomen met de doelgroep. Zo zie je bijvoorbeeld vaak bij wat hippere winkels dat er house muziek gedraaid wordt, dit zorgt ervoor dat de doelgroep zich aangetrokken voelt tot de winkel. Ook kan dit het koopgedrag stimuleren.

Beeldschermen: Beeldschermen in een winkel kunnen voor een hele mooie beleving zorgen. Zo kunnen er bepaalde sfeervideo’s op worden getoond, welke mensen in de juiste stemming brengen. Maar ook kunnen er promoties op getoond worden en extra aandacht op bepaalde producten worden gefocust.

Meer hierover kun je lezen op Thisplays2 – narrowcasting, een specialist op het gebied van het plaatsen van deze schermen. Er zijn steeds meer bedrijven die hierin investeren. Logisch ook wel, omdat er namelijk veel meer omzet door ondernemers mee gemaakt kan worden. Een interessante investering dus, zeker iets om eens te overwegen.