Digitaal informatiebord in bedrijf plaatsen

By | 05/09/2022

Ik moet zeggen dat ik er nooit echt over heb nagedacht, maar nu ik een digitaal informatiebord in werking heb gezien, kan ik me niet meer voorstellen er geen te hebben.

Het is zo handig om alle belangrijke informatie in één oogopslag te kunnen zien, zonder dat je door een stapel papieren moet zoeken of iemand die aan de balie werkt tot last bent. Zeker het overwegen waard als u op zoek bent naar een manier om de klantenservice en het gemak te verbeteren voor de bezoekers van uw bedrijf!

Waar moet je op letten bij een informatiebord?

Zoals iedereen die ooit in een groot congrescentrum is geweest kan beamen, worden digitale informatieborden steeds gebruikelijker. Deze borden zijn een geweldige manier om informatie te verstrekken over een evenement of een locatie, en ze kunnen erg handig zijn om je te oriënteren op een nieuwe plek. Een digitaal informatiebord in bedrijf in gebruik nemen kan echter een lastige taak zijn. Hier volgen enkele tips om u op weg te helpen:

  1. Kies de juiste locatie. De eerste stap is het kiezen van een plek waar het bord zichtbaar zal zijn voor voorbijgangers. Probeer, indien mogelijk, het bord zo te plaatsen dat het vanuit meerdere hoeken zichtbaar is.

 

  1. Ontwikkel uw inhoud. Als je eenmaal een locatie hebt gekozen, is het tijd om de inhoud te ontwikkelen. Welke informatie wilt u op het bord zetten? Houd in gedachten dat minder vaak meer is als het gaat om digital signage; te veel informatie kan overweldigend zijn voor de kijkers.

 

  1. Kies de juiste software. Er zijn veel verschillende software-opties beschikbaar voor digital signage; kies er een die gemakkelijk te gebruiken is en waarmee u uw inhoud snel en gemakkelijk kunt bijwerken.

 

  1. Test, test, test! Voordat u met uw digitale informatiebord live gaat, moet u alles grondig testen. Zorg ervoor dat alle inhoud correct wordt weergegeven en dat het bord gemakkelijk te navigeren is.

 

Met deze tips in het achterhoofd wordt het in gebruik nemen van een digitaal informatiebord een fluitje van een cent!