Een notaris vinden bij aanschaf van een woning

By | 09/06/2022

We hebben de laatste tijd allemaal gehoord over de huizenmarkt die op zijn kop staat. Mede door het lage rentebeleid van de centrale banken konden consumenten tegen zeer lage rentetarieven hypotheken afsluiten. Dat was een belangrijke reden van de flinke prijsstijgingen in de woningmarkt.

Waar je vroeger nog de vraagprijs kon bieden, moet je tegenwoordig flink boven de vraagprijs bieden om überhaupt een kans te maken. Inmiddels zijn de rentes weer flink gestegen en lijkt de woningmarkt een beetje af te vlakken. Maar niet alleen de makelaars hebben het druk met de vele woningen die verkocht worden.

De notarissen antwerpen komen ook om in het werk. Het is dan soms ook nog wel een flinke uitdaging om een notaris te vinden die kan helpen bij het opstellen van de verschillende aktes die er nodig zijn bij de koop van een woning.

Een goede notaris vinden

Het vinden van een goede notaris is dus nog niet zo gemakkelijk in deze tijden. Vaak hebben de makelaars of de banken waar de hypotheek afgesloten wordt wel bepaalde notarissen die worden aanbevolen. Soms kan het helpen om daar de hypotheek en andere aktes te laten passeren.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de verschillende reviews die er online te vinden zijn van de notarissen. De meeste notarissen hebben wel een goede reputatie, maar een beetje vooronderzoek kan natuurlijk geen kwaad.