Het verzenden met een fietskoerier

By | 01/12/2015

fietskoerierBij een koerier moeten veel mensen denken aan het bezorgen van een pakket. U heeft bijvoorbeeld iets via het internet besteld en de goederen worden afgeleverd aan uw deur. Een koeriersbedrijf verzorgt deze diensten. De pakketten worden met de auto bezorgd.

Maar er zijn ook zogenaamde fietskoeriers. Zeker in Amsterdam kan een fietskoerier interessant zijn als iets snel van de ene kant van de stad naar de andere kant bezorgd moet worden. De fiets is in de binnenstad van Amsterdam namelijk vaak sneller dan de auto. Voor een snelle levering met de koerier Amsterdam is het mogelijk om snel af te leveren. Ook zijn er bedrijven die naast de fietskoerier ook bezorgingen per brommer aanbieden.

Wat voor bedrijven in Amsterdam maken gebruik van de fietskoerier?

Een fietskoerier kan bijvoorbeeld door een advocaat gebruikt worden die een contract naar een belangrijke klant aan de andere kant van de stad wil hebben. Hier is vaak haast bij. De contracten zijn nagelopen en moeten bijvoorbeeld voor 12:00 uur aanwezig zijn op de locatie, zodat de eigenaren van het bedrijf het kunnen voorleggen aan een relatie uit China. U zult begrijpen dat hier haast bij is. De fietskoerier komt naar het advocatenkantoor toe, neemt de documenten in ontvangt, en bezorgd deze zo snel mogelijk bij de klant. Vervolgens gaat hij of zei verder naar de volgende opdracht.

pakket verzenden

Een pakket verzenden via een koerier.

Het verzenden van pakketten waarbij spoed is, heeft natuurlijk een prijskaartje. Het is logisch dat deze tarieven hoger liggen dan de ‘reguliere‘ pakketdiensten die beschikbaar zijn. De koerier komt het pakket ophalen en gaat zo snel mogelijk naar de klant toe. Dit kost natuurlijk geld. Maar het zorgt er wel voor dat er snel geleverd kan worden en dat klanten eenvoudig bediend kunnen worden. Als u een koerier in Amsterdam zoekt, kunt u altijd diverse offertes opvragen. Prijzen vergelijken is natuurlijk belangrijk, maar het nakomen van de afspraken (op tijd leveren) is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Als dat goed zit, dan is een iets hogere prijs helemaal geen probleem.