Hoe belangrijk is de prijs voor een nieuwe website?

By | 21/02/2020

Veel bedrijven die een nieuwe website willen laten maken schrikken van de prijs. Afhankelijk van je eisen en wensen is ook de prijs voor een nieuwe website niet eenduidig. Dus hoe belangrijk is de prijs voor een nieuwe website eigenlijk?

Hogere prijs is betere kwaliteit?

marketing websiteZoals met heel veel dingen die je koopt of laat maken, bepaalt de prijs ook de uiteindelijke kwaliteit. Natuurlijk kun je een overhemd kopen van €20,- en er tevreden mee zijn, maar dit overhemd verschilt wel degelijk van een handgemaakt overhemd van €500,-. Zo is dat ook met een website, je kunt bijvoorbeeld een offerte opvragen bij webdesign Nijmegen voor een mooie site.

Niet alleen zal het materiaal van betere kwaliteit zijn en wellicht langer meegaan, ook de pasvorm is beter. Dit is bij een nieuwe website niet anders. Je hebt al een hele simpele website voor €750,-, maar je kunt er ook €75.000,- aan uitgeven. Deze laatste zal veel meer mogelijkheden hebben, een geïntegreerde webshop en technisch beter in elkaar zitten.

Online visitekaartje

Ben je een MKB-er en wil je eigenlijk niets meer dan een online visitekaartje? Dan hoeft je website niet veel te kosten. Maar wil je een hele webshop met honderden producten en verschillende interactiemogelijkheden met je potentiële klanten, dan ben je natuurlijk ook meer geld kwijt hiervoor. Een offerte website opvragen is dan geen gek idee.

De prijs voor een nieuwe website is dus wel degelijk belangrijk. Bepaal van te voren goed wat je verwacht van een website en wat je daarvoor zou willen uitgeven. Op die manier kun je verschillende offertes opvragen en vergelijken. Je weet dan al snel of je wensen te realiseren zijn binnen jouw budget.