Hoe moet je buikspieren trainen?

By | 18/12/2019

Nagenoeg iedereen heeft wel eens een keer nagedacht over hoe het zou zijn om een sixpack te hebben. In tegenstelling tot wat mensen nog wel eens willen denken is het helemaal niet zo lastig om je buik te trainen. Om het je net even wat makkelijker te maken hebben wij voor jou de belangrijkste tips voor het trainen van je buikspieren hieronder even voor je op een rijtje gezet.

Train de buikspieren als een normale spier

buikspierenDe grootste fout die mensen maken met buikspieren trainen voor een mooie sixpack is dat ze vergeten dat het een spier als elke andere spier is. Ze gaan naar binnen en doen elke dag 200 keer een buikspieroefening en vragen zich dan af waarom ze een hernia krijgen.

Om je buikspieren op te bouwen, doe je tien tot 15 herhalingen en verhoog je de intensiteit door meer sets toe te voegen. Laat één dag tussen de trainingen door om de spieren te laten herstellen.

Voeg weerstand toe bij je crunches om spieren op te bouwen

Gebruik weerstand die je aankan, dus begin met een halter of medicijnbal op je borst en houd het gewicht dicht bij je lichaam. Naarmate je hier beter in wordt, kun je je armen strekken of boven je hoofd houden om de oefening moeilijker te maken.  Door elke keer meer gewicht te gebruiken zal ook jij in staat zijn om de buikspieren op een eenvoudige manier aan te sterken. Voor je het weet heb jij ook die echte blokken zitten!