Valet parking bij Schiphol

By | 02/04/2019

Het bekendste vliegveld van Nederland is toch wel Schiphol en vandaar dat veel mensen de vliegtuigen daar als vervoer gebruiken om in het buitenland te komen. Veel mensen wonen echter niet even om de hoek van het vliegveld en hebben daarom eerst nog een (lange) autoreis voor de boeg. Als ze dan eenmaal op het vliegveld zijn moeten ze uiteraard wel hun auto ergens kwijt kunnen. Daar zijn op en rond Schiphol genoeg plekken voor, maar dit artikel richt zich op een specifieker onderwerp binnen dit parkeren: Valet parking en dat dan specifiek op Schiphol.

Om te beginnen is het goed om te weten wat Valet parking Schiphol is. Valet parking is een principe dat al lange tijd in de Verenigde Staten wordt toegepast, maar ook steeds meer in Nederland gebruikt wordt. Bij een normale parkeerplaats rijdt je naar binnen en vervolgens zoek je een mooi plekje uit om je auto neer te zetten. Bij Valet parking gaat het net even anders. Je zet je auto voor de ‘deur’ van de parkeerplaats, je overhandigd de sleutels aan een medewerker van de parkeerplaats en vervolgens zoekt deze een mooie plaats voor uw auto uit. Eigenlijk houdt Valet parking dus een extra stukje service in wat betreft het auto parkeren.

Volgens Google Maps zijn er 4 verschillende aanbieders wat betreft Valet parking op Schiphol. Ten eerste is het Schiphol zelf die een parkeerplaats aanbiedt met het principe van Valet parking. Bij aankomst met uw auto wordt er door middel van camera’s een opname van de auto gemaakt. Dit klinkt misschien als schending van een stukje privacy, maar geloof me, het is voor een goede zaak. Aan de hand van de camerabeelden kunt u bij het ophalen van de auto zien of uw auto in dezelfde staat is als toen u hem bracht. Ook wordt bijgehouden waar en hoe snel de medewerker rijdt. Naast het standaard principe van Valet parking wordt er hier dus ook nog verzekering gegeven dat alles goed verloopt. De auto wordt hier geparkeerd op een onoverdekt, maar afgesloten terrein.

De tweede optie voor Valet parking op Schiphol is ook van het vliegveld zelf genaamd: Terminal Valet Parking. Het verschil met de eerste is eigenlijk minimaal en je wordt van dezelfde service voorzien in alle opzichten, maar het verschil is dat je auto nu op een afgedekt terrein geparkeerd wordt, uiteraard ook weer afgesloten. Het maken van videobeelden van de auto en het bijhouden van de locatie en snelheid van de auto tijdens het ritje blijft hetzelfde. De keuze hier is dus of u een overdekte parkeerplek wilt of niet. Over de derde aanbieder is niet veel te vinden, maar er is een vermoeden dat deze ook van Schiphol is en ik vertrouw erop dat ook deze aanbieder goede service zal leveren. De laatste aanbieder ligt verder naar het zuiden van Schiphol: Comfort Parking. Er staat bij deze aanbieder niks op de site over dingen zoals de videobeelden, maar ook bij deze aanbieder kunt u gerust terecht.

Ik hoop dat u nu meer weet over het aanbod van Valet parking op Schiphol. Voor meer informatie kunt u altijd nog zelf rondneuzen op het internet en zorg er zeker voor dat u goed weer waaraan u toe bent als u voor Valet parking kiest. Houdt er ook rekening mee dat u op tijd uw reservering moet plaatsen.