Voice-over laten inspreken: hoe werkt dat?

By | 13/02/2022

Wanneer je een mooie commercial of bedrijfsfilm laten maken gaat, is het belangrijk dat je een voice-over vindt om je tekst te laten inspreken. Vroeger ging dit ontzettend lastig, je moest iedereen vragen naar een goede stemacteur en als je mazzel had, vond je er eentje. Tegenwoordig gaat dit makkelijker, VoiceCowboys uit Amsterdam heeft bijvoorbeeld een heldere pagina hoe het werkt, en ook wij leggen het je in deze blogpost graag even uit.

Nederlandse voice-over tekst schrijven

Allereerst is het belangrijk dat je een voice-over tekst hebt geschreven. Want zonder voice-over teksten kan een professionele voice-over natuurlijk niet beginnen met inspreken. Het is ook belangrijk dat je goed over deze tekst hebt nagedacht, zo voorkom je dat je de Nederlandse voice-over in kwestie opnieuw moet inhuren om jouw opdracht te laten inspreken.

Professionele voice-over maken voor bedrijfsfilms

Nu je tekst klaar is voor productie is het van belang om een stem te vinden die aansluit bij jouw bedrijfsfilm. Maar hoe kun je een effectieve bedrijfsfilm voice-over maken? Het is echt makkelijker dan je denkt. Denk eerst na over een goede stem, vervolgens koop je een voice over programma waarmee je de stemacteur opname kan monteren en het feest kan beginnen.

Voice-over bedrijven in Amsterdam

De meeste voice-over bedrijven zijn in Amsterdam gevestigd. Dat komt doordat de meeste stemacteurs er wonen en de beste voice-over studio’s van Nederland in Amsterdam zijn. Dat maakt de infrastructuur voor media en reclamebureaus ideaal om hier hun opnamen te laten plaatsvinden. Als klant profiteer je van voordeligere prijzen omdat er zoveel studio’s zijn die de concurrentie met elkaar aangaan.

Vriendelijk voice-over tarief

Dan nog even de olifant in de kamer bespreken. Want wat is een goed voice-over tarief voor het laten inspreken van jouw productie? Meestal kun je als stelregel €200 aanhouden, waarvoor je een reguliere bedrijfsfilm van 200 woorden kunt voorzien met een professionele voice over. Wil je meer woorden dan wordt dit vaak met een laag tarief van €0,29 per woord doorberekend, maar effectief is het dan nog steeds niet erg prijzig.

Nederlandse stemacteurs

Zoals je ziet zijn Nederlandse stemacteurs doorgaans best heel betaalbaar. Het is een kwestie van je voice-over tekst afmaken en je voice-over laten inspreken in een professionele studio. Vervolgens ontvang je een geweldige opname die je kunt verwerken in een bedrijfsfilm, voicemail of commercial. Alles is bijna mogelijk met goede stemmen.