Zorg dat uw verkoopkanelen goed lopen

By | 17/08/2015

Als je een bedrijf hebt en afhankelijk bent van je nieuwe verkopen (je verkoopt iets dat niet terugkerend is), dan is het als ondernemer ongelofelijk belangrijk om te weten hoe je iets verkoopt. Hoe goed je ook in je werk mag zijn, zonder verkopen kun je het bedrijf wel opdoeken. Zo simpel is het.

Als ondernemer is het dus belangrijk dat je deze technieken en ervaringen op gaat doen, of je kunt ervoor zorgen dat je iemand aanneemt die deze kwaliteiten bezit. Wellicht zou je het bedrijf met hem of haar kunnen delen, deze persoon krijgt dan een deel van de winst en wordt ook verantwoordelijk voor het bedrijf. Misschien iets wat voor jouw bedrijf interessant kan zijn.

Bij het verkopen van diensten of producten is het belangrijk om de pijpleiding altijd vol te houden. Zorg er altijd voor dat er veel leads en prospects zijn die interesse hebben in wat je te bieden hebt. Er zijn diverse manieren om leads te verkrijgen.

Koud bellen (cold calling)

Ten eerste is er natuurlijk het ouderwetse bellen. Maak een lijst van enkele honderden bedrijven die mogelijk interesse in je diensten hebben, en ga deze bellen. Het is zeker een goed idee om altijd een vorm van een script te hebben. Zorg dat je dit niet als een robot voorleest, maar gebruik het als een leidraad om het gesprek voor te zetten.

Als je constant blijft focussen en blijft doorzetten met het benaderen van leads, dan zullen de verkopen snel genoeg volgen. Zeker als u een product of dienst verkoopt welke interessant kan zijn voor deze mensen.

Als u met veel verschillende debiteuren te maken heeft, dan is het zaak om ook uw administratie goed op orde te hebben. Het geld kan wel worden verdiend, maar het moet ook betaald worden door de klanten. Misschien heeft u een administratie afdeling die dit verzorgt, of misschien doet u dit zelf. De kans is overigens ook aanwezig dat er soms een klant is die niet betaald. Zeker in deze tijden van crisis wil dit nog wel eens voorkomen. Heeft u al eens overwogen om een incasso  in te schakelen om u hierbij te helpen? Het kan een stuk stress wegnemen en sommige van deze bedrijven hebben in de afgelopen jaren zeer hoge slagingspercentages behaald. Ook kunt u een deurwaarder overwegen. Zo bespaard u dus tijd en geld door hier niet zelf mee bezig te zijn.