Zwangerschapskussen laat je veilig en comfortabel slapen

By | 22/01/2019

Wanneer je zwanger bent zullen vrijwel alle dagelijks activiteiten steeds iets moeilijker verlopen. Naarmate je zwangerschap vordert zal je tot steeds minder in staat zijn. Dat je geen zware spullen meer kan en mag dragen dat is begrijpelijk en hier heb je natuurlijk ook geen moeite mee.

zwangerschapskussenMet het groeien van je buik zal het echter ook steeds moeilijker worden om comfortabel te slapen. Dit is natuurlijk wel een probleem, want je hebt als zwangere vrouw je rust zeker nodig. Om toch in staat te zijn veilig en comfortabel te slapen kan je in de periode een zwangerschapskussen gebruiken, je kunt de Vergelijkingstabel bekijken.

Slaappositie op je zij

Vrouwen die de helft van hun negen maanden zwangerschapsperiode zijn verstreken, die hebben al een uitstekende buik die met de dag groter zal worden. Een van de eerste plekken waar je hier de nadelen van gaat ervaren is in bed. Vaak nog voordat je broeken te klein beginnen te worden zal je merken dat je niet meer op je buikt kunt slapen. De beste positie om in te slapen voor een zwanger vrouw is een slaappositie op je zij. Een zwangerschapskussen kan hierbij helpen. Je kunt deze namelijk om je heen leggen waardoor je hoofd, nek, rug en buik allemaal goed ondersteund worden in de slaappositie.

Zwangerschapskussen houd je baby veilig

Het zwangerschapskussen is niet alleen bedoeld om jezelf comfortabel in bed te laten liggen. De toepassing vervult hiermee namelijk tegelijk een rol om je baby veilig te houden. Het zwangerschapskussen zorgt ervoor dat je in een stevige positie op bed ligt. Je voorkomt hiermee dat je in je slaap ongemerkt op je buik rolt en daarmee onnodig op de baby drukt. Je baby zal hierdoor ook een goede rust krijgen en dat is uiteraard alleen maar bevorderlijk voor de gezondheid van moeder en kind.